Uuden kameran testailua Ounasjoessa

Kesä on alkanut hienona ja olen päässyt jo monta kertaa kokeilemaan kuinka uusi kamera sukelluskoteloineen toimii veden alla. Kamera on siis Canon Powershot G7 X Mark II ja kotelo nimeltään Canon WP-DC55. Olen ollut siihen hyvin tyytyväinen, kunnollista sukelluskoteloa on ihanan kätevä käyttää veden alla!

Tässä jutussa on muutamia omassa rannassa ottamiani kuvia. Joessa on hieman virtausta, joskaan ei kovin rajua tässä meidän kohdallamme. Silti on mukavaa että kotelossa ei ole ilmaa sisällä ja muutenkin että se on hyvin hallittavissa myös pinnan alla. Vaikka kotelo kelluukin irti päästettäessä, ei se toimi sentään samanlaisena ilmapussina kuin vanha Dicapac-koteloni. Ja aivan valtava plussa on, että kaikkia asetuksia sekä zoomia voi käyttää myös veden alla. Kun aurinko vaikkapa tulee esiin tai menee pilveen kesken kaiken, on asetuksia pystyttävä käyttämään.

Kuvien laatu on mielestäni suhteellisen hyvä huomioon ottaen että kyse ei ole huippukalliista kalustosta. Kamera tuntuu osaavan tarkentaa hyvin, eikä hukkakuvia tule enää otettua kuin murto-osa aiemmasta. Erityisen paljon tykkään myös siitä kuinka tällä systeemillä onnistuvat pinnan alta kohti yläpuolista maailmaa otetut kuvat sekä sellaiset kuvat, joissa ollaan vain puoliksi pinnan alla. Alla kuvat Hopialammelta ja Saivojärveltä.

Tokihan sitten jos tähän alkaisi laittamaan useampaa tonnia kiinni, olisi kuvanlaatu varmasti vielä eri. Mutta itse olen matalamman budjetin harrastajia ja tähän nykyiseen kamera+koteloyhdistelmään hyvin tyytyväinen.

Rannassamme liikkuu alati parvi mutuja, joiden kanssa kuvaamista on hauska harjoitella. Kalat pelästyvät nopeita liikkeitä, mutta kun etenee aivan hitaasti, päästävät ne hyvin lähelle ja saattavat jopa ympäröidä. Aiemmista kokemuksista oppineena tiedän että pikkukalaparvi voi olla kameralle hyvin hämmentävä kohde tarkennettavaksi ja saattaa käydä niin, että automaattitarkennus on lopulta aivan missä tahansa muualla mutta ei kaloissa. Nyt sekin ongelma tuntuu hiljalleen selättyvän.

Näillä havainnoin lähden pian todella mielelläni Hossaan jälleen valokuvaamaan. Saa nähdä tuleeko snorklausretkiä tehtyä vielä ennen sitäkin, omassa rannassa varmasti ainakin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s