Suunnitelmia kesälle 2022

Hanget ovat vielä tukevasti paikoillaan ja tiedän toki, ettei niistä päästä näillä korkeuksilla eroon kuin joskus toukokuun mittaan. Ajatukset alkavat kuitenkin yhä useammin luikerrella sohvanpohjalta kesään ja vesiin.

Tulevana kesänä vietämme jo paljon aikaa etelässä, mikä mahdollistaa joidenkin jo kauan suunnittelemieni järviretkien tekemisen. Lopen Iso-Melkutin taitaa lopultakin toteutua, ja myös Tammelan Suujärvestä olen kuullut kehuja. Someron ja Salon rajalla olevat Valkeet aion molemmat ottaa kohdelistalle, molemmissa olen jo kerran aiemmin käynytkin ja erinomaisiksi ne todennut. Niissä on mukavasti mökitöntä rantaa ja vesikasveja. Myös Teijon Likojärveen aion palata. Hossus, jossa opin aikoinani uimaan, olisi kiva käydä katsomassa ihan nostalgiasyistä. Vesi ei ole huikean kirkasta, mutta aurinkoisena päivänä ahvenet ja lummekasvit varmasti ikuistuisivat kivasti kuviin ja muistoihin.

Lisäksi majailu Salossa mahdollistaa tietenkin suhteellisen helpon pääsyn Saaristomerelle ja esimerkiksi Ahvenanmaalle. Korppoossa on myös vedenalainen luontopolku, jonka todennäköisesti käyn snorklaamassa niin pitkälle kuin se snorklattavissa on.

Ja tietenkin kesän ainaisella haavelistalla on Hossa. Hossa-reissua ei ole vielä mitenkään lyöty lukkoon mutta elän toiveessa ja uskossa, että sekin saadaan jälleen toteutumaan. Ehkä viimeinkin tänä vuonna Taivalkosken Soiperoinen osutetaan matkan varrelle? Toivottavasti voisimme olla perillä Hossassa kolme yötä, että olisi ainakin kaksi kokonaista päivää aikaa snorklata. Pitää tällä kertaa olla viime vuotta huolellisempi ja tarkistaa, ettei siellä ole mitään massatapahtumaa meneillään juuri samaan aikaan.

Muista vakiokohteista ensi kesänä varmasti toteutuu ainakin Hietajärvi Ketomellassa. Kolarin Saivojärveen en varmaankaan viitsi lähteä enää, sen pohja on niin tomuinen ja kuolleen näköinen vaikka vesi ihanan kirkasta onkin.

Kitee taitaa olla ohjelmassa vasta syksyllä, toivottavasti vaikka syyskuussa, niin olisi mukava käydä vielä Valkiajärvessä. Sonnasen kohdalle osumista kesän matkustamisiin en tässä kohtaa vielä tiedä. Matkustamme tällä kertaa matkustamiseen tottumattoman kissan kanssa, joten pyrimme kyllä ajamaan pohjois–etelä-välin ilman mitään ylimääräisiä koukkauksia.

Uusi kamera

Talven aikana laitoin vanhan Fujifilmini (X-T100) vaihdossa Rajalalle ja ostin tilalle käytetyn XT30:n, joka on kutakuinkin saman kokoinen, mutta kuitenkin fiilikseltään, ominaisuuksiltaan ja kuvanlaadultaan selvästi ”järkkärimäisempi” kuin vanha X-T100. Olen jonkin verran sen kanssa jo ehtinyt kuvaamaan maan pinnalla ja odotan kovasti, millainen se on pinnan alla. Dicapac-pussi tulee siis kovaan käyttöön tulevanakin kesänä, vaikka se onkin tumpelo käyttää.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s