About

Hei!

Keskikesällä 2018 laskeuduin hiljaisen metsälammen rannalta veteen. Oli kuuma päivä ja veden pehmeään, viilentävään syliin pudottautuminen muutti minussa lopullisesti jotakin. Turkoosinkirkkaassa vedessä pohja näkyi metrien syvyyteen. Tuntui kuin olisin saanut lentää. Veden humina ja vieno solina vaimensivat yläpuolisen maailman äänet, keho leijui vedessä vaivatta. Saatoin pysähtyä kokonaan – olla liikauttamatta sormeakaan – ja vain kellua siinä katselemassa vedenlaista maailmaa, johon olin saapunut vieraaksi ensimmäistä kertaa. Yläpuolinen maailma lakkasi hetkeksi olemasta, aika pysähtyi, ajatukset hiljenivät.

Koukutuin. Halusin lentää yhä uudelleen ja kokea vedenalaisen rinnakkaismaailman tarjoaman eskapismimatkan aina uudelleen ja uudelleen. Retkeilyharrastukseni muuttui: aloin etsiä ja valita kohteita sen mukaan, missä pääsisin leijumaan kirkkaisiin vesiin.

Tälle sivustolle kerään muistojani veden alta.

Olen lähtöisin Salosta ja muutin Lappiin vuonna 2014. Asun mieheni ja kissamme kanssa Ounasjoen äärellä. Talvisin uppoudun vesien sijaan tähtitaivaaseen, rakastan avaruutta. Vuodesta 2013 alkaen olen pitänyt pientä päiväkirjamaista blogia – sinne olen kerännyt muistojani vuosien varrelta lähinnä kuivalta maalta. Jos siis vaikkapa muutto Lappiin kiinnostaa, kannattaa vilkaista: Saari avaruudessa.

-Jonna

IG: @jonna_saari

%d bloggaajaa tykkää tästä: